Blog post

Perhentian Islands

Perhentian Islands består av två öar i Malaysia. Den ena ön heter Perhentian Besar och den andra heter Perhentian Kecil. Besar är den större av de två öarna. De två öarna har blivit ett populärt turistmål vilket medfört att de flesta av befolkningen här kan prata engelska. Öarna är populära för barnfamiljer, backpackers och egentligen alla sorters turister tack vare de många boendealternativen till olika priser.

Att ta sig runt och att bo

 

Bra att veta innan man åker till någon av öarna är det varken finns vägar, bilar eller mopeder här. Det är stigar och båttaxi som gäller. Båttaxi mellan de två öarna kostar runt 40 kronor men priserna blir dyrare på kvällstid. På lilla Perhentian, som den kallas, är nattlivet ständigt i gång så är det det du letar efter så har du kommit rum. Som jag nämnde i inledningen så finns det boendealternativ för alla budgetar vilket märks tydligt här. Resorten här och andra uthyrare av rum har enkla rum för cirka 100 kronor per natt medans de också har mer exklusiva rum för uppemot 800 kronor per natt. Detta gäller även på den större av de två öarna, stora Perhentian. Här är dock priserna snäppet högre men den enklaste stuga går på cirka 160 kronor. Vill man ha luftkonditionering får man dock lägga ut lite till. På stora Perhentian ligger Perhentian Islands Resor som är ett mycket bra alternativ för familjer. Här finns ett spa och även en hel del för barnen. Perhentian Islands Resort kan liknas vid ett lyxhotell om man jämför med det övriga utbudet på öarna. Ett dubbelrum här kostar från drygt 600 kronor.

Att göra på Perhentian Islands

 

Den självklara attraktionen här är naturen, vilket det så ofta är på öar. På öarna finns vandringsleder som går genom de tropiska skogarna. Här är det inte ovanligt att se apor, varaner, geckos, flygekorrar och flygande hundar. För barnfamiljen som inte vill ge sig ut på vandringslederna själva så finns det numera en guide som kan visa en de bästa ställena. En annan populär aktivitet på öarna är att snorkla. Vattnet här är kristallklart och i vattnen runt omkring finns det fiskar och koraller i alla färger och former. Kom dock ihåg att det även finns hajar i området så därför bör det endas snorklas på de platser som är avsett för detta. Det finns även havssköldpaddor här vilket barnen brukar tycka om. På öarna finns det otroligt fina stränder där man lätt kan spendera en dag i den kritvita sanden och i det kristallklara varma vattnet. Turtle Beach ligger på stora Perhentian och består av hundratals meter strand. På stora Perhentian finns också Flora Beach och Paradise Beach. Flora Beach är u-format och här finns det surrealistiska klippor vilket passar så bra ihop med den mörka djungeln. På Paradise Beach ligger det en resort som tar upp en del utrymme men utöver det så är stranden riktigt vacker. Lilla Perhentian har också flera fina stränder, dock skulle jag avråda från Coral Beach då den är för överexploaterad för mitt tycke. Besök hellre D’Lagoon eller Aur Beach som är avsides och isolerat. Om du blir sugen på att besöka Perhentian Islands så var noga med att boka boende i tid då det oftast är fullbokat en tid framåt. Trevlig resa!

Att göra på Perhentian Islands